Zelf je zorgverzekering vergelijken

Een ECD, zorg en een zorgverzekering zijn belangrijk. Om te zorgen dat je een passende zorgverzekering hebt kun je het beste zelf de juiste zorgverzekering vergelijken tussen verschillende aanbieders. Kies je voorkeuren voor zorgkeuze, eigen risico, tandarts en aanvullende verzekering. Vergelijken kan online via verschillende portalen.

Vrije zorgkeuze

Als je specifieke zorg nodig hebt dan is het maar de vraag waar je terecht kunt. En juist als het erop aankomt is het makkelijk om dichtbij huis te kunnen blijven en niet uren op en neer te moeten reizen. Vrije zorgkeuze betekent dat jezelf kunt bepalen bij welk ziekenhuis je geholpen wordt. Vrijheid is wel zo makkelijk in een tijd dat je misschien toch al dingen moet doen die je liever niet doet.

Eigen risico

zorgverzekering vergelijkenZorgkosten zijn niet bepaald uitgaven die je inplant. Ze komen altijd op een moment dat je het niet verwacht en ook de hoogte van de kosten zijn moeilijk te voorspellen. Ga je nooit naar een arts of ziekenhuis dan is het een keuze om een hoog eigen risico te nemen. Als de kans op zorgkosten hoger is dan kan dat ook een reden zijn om het eigen risico mee te nemen als je besluit de zorgverzekering te vergelijken met andere aanbieders

Tandarts

Dan is er ook nog die plaats waar je liever niet komt, de stoel van de tandarts. Heb je een gebit als een wolf en kan niets jouw tanden doen kraken dan zijn lage tandartskosten een overweging. Denk je dat er toch wel wat onderhoud aan gaat komen dan zou het slimmer zijn om de tandarts wat hoger mee te verzekeren.

Zelf je aanvullende zorgverzekering vergelijken

Verwacht je gezinsuitbreiding, of beweegt die arm toch net niet zo lekker? Dan kan het slim zijn om aanvullende verzekeringen te nemen. Kraamzorg en fysiotherapie zijn twee voorbeelden van aanvullende verzekeringen die je mee kunt nemen bij het zorgverzekering vergelijken.