Skip to content

Vitale waarden meten

Vitale waarden metenIedereen heeft wel eens op een weegschaal gestaan om het gewicht te “meten”. Net als de weegschaal voor het gewicht is er een breed scala aan apparatuur beschikbaar die onze vitale waarden meten en het resultaat weergeven op een analoge of digitale wijze. Natuurlijk wil jij je gewicht kunnen opzoeken in een hippe App. Diverse leveranciers hebben bijvoorbeeld weegschalen en hartslagmeters in combinatie met een App. De volgende vitale waarden kunnen worden gemeten:

  • Bloeddruk: bijvoorbeeld 90/60 mm/Hg naar 120/80 mm/Hg
  • Zuurstofsaturatie: 95%-100%
  • Ademhaling: 12-18 per minuut
  • Hartslag: 60-100 bpm
  • Gewicht: 88 Kg
  • Lengte
  • BMI: 18,5 – 24,9 kg/m2

 

Er is apparatuur beschikbaar die communiceert met het Healthvault ECD.

Uw gewicht wordt gemeten en de gegevens zijn digitaal beschikbaar. Gemeten waarden hoeven niet handmatig in het ECD te worden ingevoerd, zij kunnen automatisch worden doorgestuurd naar uw eigen elektronische dossier.

Vitale waarden meten met een App

Er is een lange lijst met beschikbare apparaten zoals bloeddrukmeters, weegschalen, stappentellers en bloedglucosemeters. Medio juli-2013 vermeldt de Healthvault website een aantal van 170 apparaten en 11 apps voor zowel Windows Phone als android en iPhone. Ook voor het Windows 8 platform is een app beschikbaar. Het aantal apparaten en apps zal snel toe gaan nemen want er zijn bij elkaar opgeteld in het totaal ook nog eens een kleine 300 apparaten en apps in ontwikkeling.

HealthVault for Windows Phone

Ben je toevallig in het bezit van een Windows Phone dan is de App “HealthVault for Windows Phone” een aanrader om mee te starten. Net als het ECD-Online zelf is de app eenvoudig in installatie en gebruik. Wanneer de eerste gegevens zijn ingevoerd in Healthvault toont deze app uw gezondheidsinformatie op het scherm van uw smartphone. Ook is het met deze app mogelijk om  gezondheidsinformatie aan het ECD toe te voegen.

HealthVault for iOS

Natuurlijk is er ook een HealthVault app voor de iPhone. Vitale waarden meten gaat nog makkelijker dankzij deze handige app. Doordat Microsoft samenwerkt met verschillende leveranciers van apparatuur voor het meten van vitale waarden kan apparatuur met de App worden gekoppeld.