Skip to content

Toepassingen

Een online ECD is niet zomaar een app of webportaal voor het vastleggen van uw eigen gegevens, u gebruikt het als ondersteuning voor uw eigen persoonlijke zorg en gezondheid.

Doelstellingen die u voor zichzelf heeft opgesteld worden vanuit het ECD gefaciliteerd. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om een bepaald gewicht te behalen of te behouden, maar het ordenen en structureel vastleggen van uw medisch dossier kan ook een doel zijn. Voorbeelden zijn:

 • Gezondheidsinformatie vastleggen
 • Ondersteund worden in: wat is belangrijk voor mij persoonlijk
 • Streefgewicht behouden of bereiken

Tips om te starten

Als u ervoor kiest om Healthvault te gebruiken als ECD volgen hieronder een aantal tips om te starten:

 1. Bij het werken met online toepassingen als Healthvault is het vaak de beste keuze om de oplossing direct te gebruiken, in plaats van eerst een handleiding te gaan lezen. de gebruikersinterface wijst zich voor een groot deel vanzelf en u kunt zich gaandeweg verdiepen in de details als de basis eenmaal duidelijk is. Lees onderstaande tips om een eerste indruk te krijgen.
 2. Maak een account aan, login, begin met de basis en bouw het langzaam uit. Volg de punten 3, 4 en 5 om met de basis te beginnen.
 3. Upload een leuke pasfoto en voer je NAW gegevens in, klik op het thuisicoon als je klaar bent
 4. Vul een contactpersoon bij noodgeval in (klik op de + achter deze categorie). Doe dit ook voor medicatie (voer 1 medicijn op om te beginnen) en voor eventueel een paar andere categorieën in die u belangrijk vindt
 5. De start van uw eigen online dossier is een feit. Op de thuis pagina van het dossier wordt zichtbaar hoe u wordt ondersteund, onderaan de pagina worden onder updates uw recente wijzigingen weergegeven. Kies zelf welke categorieën u nog meer wilt invullen maar denk aan punt 2, begin met de basis en bouw het langzaam uit. In zorginstellingen besteden teams van zorgverleners vele dagdelen om 1 cliënt dossier in te richten en in te vullen.
 6. Blijf deze website volgen voor nog meer tips.

Tips voor ondersteuning door het ECD-online

 1. Lees eerst de bovenstaande tips om te starten. Als u bent ingelogd in uw Healtvault ECD gaat u naar de home page (klik links op “thuis”)
 2. Bovenaan klikt u op “Ik wens”
 3. Kies voor “bestaande informatie ophalen in healthvault”
 4. U ziet welke apparaten en apps aan u worden aanbevolen en waarom, klik ook op “waarom?”. Bekijk hoe u de waarde van het ECD kunt afstemmen op uw persoonlijke wensen
 5. Kies onder de optie “Ik wens” ook voor de overige categorieën en oordeel zelf wat u interessant vindt.

Bovenstaande tips om te starten met uw ECD en het volgen van de tips voor ondersteuning vormen de basis van de waarde van het ECD, en de wijze waarop het u ondersteunt.