Professionele weegschaal

Professionele weegschaal klasse III of klasse IV geijkt

Na lang wikken en wegen is het dan eindelijk tijd voor een professionele weegschaal. De professionele weegschalen zijn herkenbaar aan het label klasse III of klasse IV geijkt en zijn verkrijgbaar in een mechanische- en elektronische variant. Kies voor een kolom- of vloerweegschaal of voor een professionele weegschaal om een BIA-meting te doen (Bio-elektrische Impedantie Analyse).

Professionele weegschaal voor elke doelgroep

Bij een weegschaal ligt het er maar net aan wat de doelgroep is en wat de gewenste mogelijkheden zijn. Maar als er een keuze wordt gemaakt let dan ook op de toekomst. Is het gewenst om straks analyses uit te voeren en vast te leggen kies dan voor een model dat kan worden uitgebreid met analytics software. Je bent dan niet alleen goed bezig om het welzijn van de bewoners te verbeteren maar legt ook de weegresultaten vast.

Trendanalyse dankzij analytics software

Professionele weegschaalDe vastgelegde weegresultaten zijn in te delen in specifieke categorie├źn en groepen personen, en daar kan uw bedrijf of instelling een concurrentievoordeel mee behalen. Vastleggen van gegevens met analytics software zorgt ervoor dat inzicht ontstaat in trends van leeftijdsgroepen, geslacht en mensen met een bepaalde aandoening. Dankzij deze gegevens kan de zorginstelling pro-actief gaan reageren en voorkomen in plaats van genezen! Het systeem is in staat om statistieken te herkennen over tientallen personen en groepen.

Professionele weegschaal voor de specialist en particulier

De professionele weegschalen zijn stuk voor stuk bijzonder te noemen op het gebied van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Ook is het belangrijk dat een vitale waarde als gewicht door iedereen zelf kan worden vastgelegd. De professionele weegschalen zijn afhankelijk van de mogelijkheden verschillend in gebruik. Natuurlijk is het wel belangrijk om voor elke omgeving de juiste professionele weegschaal te kiezen. De fysiotherapeut heeft nu eenmaal andere aandachtspunten voor een weegschaal dan bijvoorbeeld een voedingsdeskundige. Let er bij het aanschaffen van de professionele weegschaal vooral op dat de mogelijkheden aansluiten bij de omgeving waar de weegschaal wordt gebruikt.